گیربکس AMT

گیربکس AMT چیست؟

گیربکس AMT

گیربکس AMT یکی از سیستم های گیربکس خودکار است. که تعمیر و نگهداری آن آسان است. افراد زیادی علاقه مند هستند گیربکس دستی خودرو را به گیربکس اتوماتیک از نوع AMT تغییر دهند، اما امکان آن وجود ندارد. گیربکس AMT باید توسط شرکت سازنده و در زمان تولید هر خودرو روی آن نصب شود. و پس از این زمان، امکان اضافه شدن آن وجود ندارد .

AMT  مخفف عبارت Automated Manual Transmission است. این عبارت برای سیستم گیربکسی به کار می رود. که از مدل دستی به اتوماتیک تغییر یافته است. یکی از مزایای گیربکس AMT نسبت به سایر گیربکس های اتوماتیک این است که برای رانندگی های شهری در زمان ترافیک بسیار مناسب است. علاوه بر این، هزینه تعمیر و نگهداری این جعبه دنده نسبت به سایر جعبه دنده ها پایین تر است.

تفاوت گیربکس AMT با سایر گیربکس ها

خودروهایی که به گیربکس AMT مجهز هستند، پدال کلاچ از داخل اتاق خودرو و زیر پای راننده حذف شده، اما سیستم اصلی آن در پشت موتور و سر جای خود باقی است. در واقع در این خودروها عمل کلاچ گیری وجود ندارد. و موتور های الکتریکی یا الکترو هیدرولیکی که یکی از اجزای اصلی سیستم گیربکس AMT هستند، این کار را انجام می دهند.

سیستم ساختاری این جعبه دنده بسیار ساده طراحی شده است. و پیچیدگی کارکرد و تعداد قطعات سایر سیستم های اتوماتیک را ندارد. دلیل کم بودن مخارج تعمیر و نگهداری آن همین مورد است.

گیربکس AMT1

قسمت های اصلی گیربکس AMT

  • مغز کامپیوتری به نام  TCU
  •  دریچه گاز برقی ( مبدل دریچه گاز برقی )
  • موتور های الکتریکی دنده ها و کلاچ

عملکرد گیربکس ای ام تی

گیربکس AMT از هیدرولیک و رایانه‌ های متصل به واحد کنترل الکترونیکی یا ECU اتومبیل استفاده می نماید.

الگوهای تعویض دنده بر روی ECU از قبل برنامه ریزی شده اند. و عمدتاً در محدودۀ RPM که از قبل تعیین شده است، کار می‌ کنند. هنگامی که سیستم، RPM بهینه را سنجید، ECU محرک‌ هایی را که با کلاچ و دنده کار می‌ کنند را درگیر می نماید.

نحوۀ عملکرد گیربکس AMT اینطور می باشد که با استفاده از مغز کامپیوتری خود، عوامل مؤثر در نوع حرکت خودرو مثل میزان فشار وارد شده بر پدال گاز و دور موتور را می‌ سنجد.

پس از بررسی شرایط، دستور رهاسازی کلاچ و تعویض دنده صادر می‌ شود. موتورهای الکتریکی، عمل رها سازی کلاچ و جا به‌ جایی دنده‌ ها را انجام می دهند.

گیربکس AMT4

بخش TCU

کنترل تمامی این بخش‌ها در اختیار یک سیستم کنترل می باشد. که می تواند متناسب با شرایط متفاوت، دنده‌ها را به صورت دستی تعویض نموده. و یا عمل نیم کلاچ را با توجه به توان و دور موتور انجام دهد. این وظیفه بر عهده بخشی به نام TCU یا واحد کنترل انتقال قدرت می باشد.

سرعت بررسی شرایط توسط TCU به قدری بالا است که راننده متوجه هیچ مکثی نمی‌ شود. مغز کامپیوتری TCU بر سرعت گرفتن یا رها کردن کلاچ و تعویض دنده‌ ها هم نظارت می کند. همچنین در این گیربکس، دریچه ی گاز کاملاً برقی می‌ شود تا دور موتور در حین تعویض دنده، کنترل شود. و از گاز خوردن بی‌ مورد جلوگیری کند.

در گیربکس‌های AMT پدال کلاچ از زیر پای راننده حذف شده است. در سیستم عمل کلاچ گیری به طور خودکار به وسیله یک برنامه کامپیوتری و یک سیستم الکتریکی انجام می گیرد.

مزایای گیربکس AMT 

  • انتقال بی وقفه و بدون اتلاف وقت نیرو از موتور به جعبه دنده به دلیل وجود کلاچ برقی
  •  سبک تر شدن وزن خودرو به دلیل ابعاد کوچک تر این گیربکس نسبت به سایر گیربکس ها
  •  قیمت پایین تر از سایر گیربکس ها به دلیل پیچیدگی کمتر ساختار فنی
  •  هزینه پایین تعمیر و نگهداری به دلیل ساده تر بودن سیستم آن
  •  افزایش کیفیت و عمر قطعاتی چون کلاچ به دلیل کنترل شدن از طریق برق و برنامه نرم افزاری به جای کنترل مکانیکی توسط انسان
  •  امکان افزایش تعداد دنده های گیربکس و در نتیجه، شتاب گیری بیشتر به دلیل نوع ساختار و عملکرد آن
  •  کاهش مصرف سوخت و آلایندگی به دلیل وجود دریچه گاز برقی که دور موتور را کنترل و از گاز خوردن بی مورد جلوگیری می کند .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *